Hozzávalók:
- 25 dkg tejszínes krémsajt
- 20 dkg mascarpone
- 9,5 dkg porcukor
- 20 dkg meggy
- 12 dkg omlós keksz
- 5-6 dkg vaj
- 20 dkg meggy
- 10 dkg cukor
- 2 gramm zselatin
Elkészítés:
Az egyetlen dolog, ami egy kevéske időt eltölt a sütőben, az a torta alapja. Ehhez az édes omlós kekszet daráljuk le, vagy zúzzuk össze, majd az olvasztott vajjal keverjük össze. Én most a legkisebb tortaformára méreteztem a receptet, ez 18 cm átmérőjű, ha bárki nagyobban sütné, akkor arányosan növelje a hozzávalókat. A forma alját béleljük ki sütőpapirral, majd a kekszes masszát egy evőkanál segítségével egyengessük el benne, úgy, hogy teljesen egyforma legyen mindenhol. 180 fokos sütőben 10 percig süssük, majd tegyük félre hülni, de maradjon a formában. A mascarpónét és a krémsajtot keverjük ki a porcukorral, majd forgassuk bele a kimagazott, lecsöpögtetett meggyeket. A kihűlt alapra öntsük rá a krémet, és szépen simítsuk el. A tetejére egy sűrű gyümölcsszósz jön. Ehhez a kimagozott meggyet tegyük fel főni a cukorral. Várjuk meg, amíg teljesen szét nem fő a gyümölcs. Közben áztassunk be 2 gramm zselatint. A szétfőtt meggyet turmixoljuk le, majd főzzük fel a zselatint, és adjuk az öntethez. Várjuk meg, amíg kicsit kihűl, egyúttal besűrösödik, majd utolsó rétegként fedjük be vele a torta tetejét. Fogyasztás előtt 2-3 óráig álljon a hűtőben, utána viszont egy szempillantsá alatt el fog tünni.
A recept a Style.hu oldalról származik, ugyan ebben a formában megtalálható, csak a képek mások. Az itt lévők, az én tortám. :) Katt!
Személyes tippem:
Zabkeksszel szoktam csinálni, illetve nem turmixolom le a gyümiket, csak szimplán megfőzőm. Így szerintem szebb. :)
Réka
|